Храните, които трябва да се избягват Подсладителите трябва да бъдат ограничени, но не и елиминирани.

Author Avatar

admin

Joined: Apr 2022

Храните, които трябва да се избягват Подсладителите трябва да бъдат ограничени, но не и елиминирани.

Този ефект е доста подобен на този на алкохолик. Тъй като пъпките се притъпяват, вие искате по-сладки и сладки напитки, за да компенсирате загубената вкусова чувствителност. Така захарта не само обезсърчава тялото ви, но и губите ефекта на утоляването на жаждата от вашата напитка!

Сладостта като пристрастяване

Тъй като сладките напитки притъпяват не само сладостта, но и утоляващия жажда ефект на напитката, не само ще искате по-сладки напитки, но и повече от тях! Този ефект е доста подобен на този на всяка зависимост, било то алкохол или твърди наркотици като кокаин. При такава зависимост зависимият се нуждае от все повече лекарства, за да задоволи желанието си поради факта, че тялото се опитва да се адаптира към наркотика. Така че да, захарта често е пристрастяване ¦

Имайте предвид децата

Помислете за всички тези малки деца и техните кока кола, фанта и други отвратително сладки напитки. Като ги изложи на толкова млада възраст, тялото им бързо и мощно се адаптира към сладостта и ги настройва за затлъстяване и диабет. Когато детето е жадно, единствената причина да откаже да пие вода е, ако родителят погрешно го е обучил да пие сладки напитки (което дори може да са направили от доброта).

Какво да пиете вместо това?

Това е съвсем просто наистина, вода. Просто обикновена вода. Той съдържа всички минерали, от които тялото ви се нуждае в една напитка и няма сладост, която да притъпи вкусовите ви рецептори или да ви направи дебели. Може да бъде незначително предизвикателство да се отървете от сладки напитки в началото, но ползите за здравето ще ви станат очевидни много бързо.

Вашето тяло е най-важният ви актив в живота, грижете се за него!

Коя е напитката ви по избор? Ако сте един от многото фенове на газираните напитки или сладките плодови напитки, тогава може да се подлагате на по-голям риск от сърдечен арест. Изследванията, които току-що бяха публикувани, свързващи консумацията на газирани напитки, дори само две напитки на ден, с опасенията са, че те могат да увеличат шансовете ви за инфаркт с до 50%.

Захарни напитки и сърдечни заболявания

Изследователите разглеждат над 40 000 мъже и продължават от две десетилетия. Те изчислиха, че общият брой на мъжете, засегнати от сърдечни пристъпи, както смъртоносни, така и нефатални, е над 3500. Тези резултати са за мъже, но проучвания, включващи жени, също откриват подобни връзки между сладките напитки и сърдечните заболявания.

Изследванията на тези напитки показват ясна връзка с увеличаването на сърдечните пристъпи и значително тази връзка все още остава, когато влиянието на друго здраве, засягащо избора на живот, като редовност на упражнения, тютюнопушене, телесна маса и консумация на алкохол и т.н., се отчита в изчислението .

Съставки в газираните напитки?

Газираните напитки са почти ВСИЧКИ захар и вода без добавени полезни свойства и списъкът с негативите, свързани с тези напитки, е дълъг: проблеми със сърцето, високо кръвно налягане и наддаване на тегло са очевидни. Проучвания върху хора, които са намалили приема на газирани напитки, показват спад на високото кръвно налягане.

Често срещана добавка в газираните напитки е фосфатът, известен като фосфорна киселина. Той е ароматизатор и консервант. Доказано е, че излишъкът от този химикал е фактор за много заболявания, засягащи основни органи като сърцето, бъбреците и намаляването на костната плътност. Дори според някои проучвания ускорява стареенето на тялото.

Лабораторните тестове върху гризачи, включващи висок прием на фосфати, установиха, че животните имат намалена продължителност на живота в сравнение с контролна група с нормални нива на прием. Причината за много притеснения е, че нивата на тази добавка са постоянно нарастващи. Други добавки, които причиняват големи опасения, се фокусират върху вещество, наречено BVO. Установено е, че когато се консумира редовно, това е индикатор за увреждане на нервите и дегенерация на паметта.

Направени са и стъпки, за да се спре добавянето на неестествени оцветители, използвани за приготвянето на някои от основните газирани напитки. Това се дължи на опасностите, които се възприемат от някои метилимидазолни вещества, които са посочени като агенти, причиняващи рак при нечовеци.

Сякаш това не е достатъчно страшно, съдържанието на газирани напитки не е единствената опасност, свързана с консумацията им. Те са предимно опаковани в кутии, които съдържат бисфенол А (BPA), покритие за защита на тъканта на кутията от съдържанието. Това вещество е признато за замесено в хормонални промени и безплодие, както и редица други проблеми, включително рак.

И накрая, хора, няма доказателства, че диетичните газирани напитки ще бъдат по-добри за вас. Създадените от човека подсладители в тези напитки напускат тялото, без да се разграждат, и тъй като оставят канализацията и пречиствателните съоръжения също непокътнати, те влизат в нашите естествени водни системи в пълното си състояние. Текущи проучвания върху 19 американски водоизточника, доставящи нашата вода, показват, че всички имат ясно идентифицирани количества от веществото сукралоза, така че има вероятност да го пиете неволно. Като цяло, защо да се възползвате от шанса да добавите към житейските проблеми, след като чаша ейл на Адам може да осигури всичко необходимо за утоляване на жаждата.

Колко често сте включвали пакет чипс (който детето ви толкова обича) в ежедневния си навик за хранене? За повечето от нас нашият натоварен начин на живот едва ни позволява да приготвим нещо полезно в кухнята. С времето нашата издръжливост намалява и зависимостта от преработени и опаковани хранителни продукти, особено готови за консумация, се увеличава. Крайният резултат от това идва под формата на деца, натрупващи наднормено тегло и затлъстяване.

Според Центъра за контрол на заболяванията (CDC) затлъстяването при децата се е умножило три пъти през последните 30 години. Индексът на телесна маса (ИТМ) се използва за оценка на нивата на затлъстяване при деца.

Епидемия от детско затлъстяване

„ИТМ за възрастта“ е относителна илюстрация на ИТМ на вашето дете в сравнение с другите деца на същата възраст. Здравословното тегло е изобразено от 5 до 85 процента. По-малко от 5 процента се считат за поднормено тегло. Между 85 и 95 процента се считат за наднормено https://preglednaprodukta.top/alcotox/ тегло, а 95 процента нататък е затлъстяване. Въпреки това, ИТМ има определени ограничения и понякога дава неточни резултати, особено когато детето расте бързо в сравнение с възрастта си (както в пубертета).

Децата с наднормено тегло са предразположени към някои сериозни здравословни проблеми като диабет, астма, високо кръвно налягане, нарушение на съня и др. Освен това има емоционален спад, когато едно затлъстяло дете бъде дразнено от своите приятели и съвременници. Те могат да развият комплекс за малоценност у детето, което може да се прояви в начина им на живот (като академичните дейности могат да се влошат).

Това е нарастваща загриженост за родителите на деца със затлъстяване и трябва да се предприемат бързи действия, за да се овладее, за да не стане неуправляем. Самият проблем със затлъстяването не трябва да се разглежда като въпрос на време и да се оставя настрана. Вие също не трябва да тълкувате погрешно затлъстяването на вашето дете като генетично, когато се окажете безпомощни. Затлъстяването е тревожен сигнал, който може да продължи с възрастта, за да доведе до вредни резултати. Проучванията показват, че затлъстяването сред децата и тийнейджърите е индикатор за издръжливост и здраве по-късно в живота им. Проучване върху 227 000 норвежци от юношеска възраст до средна възраст показва, че тийнейджърите с наднормено тегло или затлъстяване са 3-4 пъти по-склонни да умрат от сърдечно заболяване.

Можете обаче да приемете превантивни и изчислителни методи, за да осигурите здравословен живот на детето си. Вашият дом е най-доброто място за начало. Вашето дете ще се учи от вас под формата на моделиране. Започнете здравословен начин на живот, като осигурите здравословна храна, промените нежеланите навици и включите фитнес режим. Процесът трябва да бъде постепенен, но редовен. Вашият диетолог или лекар може оптимално да ви посъветва да премахнете нежеланите килограми от детето си.

Здравословни навици

Включете детето си във вашите сесии за готвене. Информирайте детето си за храненето, което идва със здравословната храна, и вредата, погълната от нездравословната храна. Ако е възможно, оставете детето си да участва във вашата кухня, като му възложите работа, която може лесно да бъде извършена от него. Включете повече плодове и по-малко плодови сокове (преработените). Изберете пресен домашно приготвен сок вместо пакетирания.

Храни, които да избягвате

Подсладителите трябва да бъдат ограничени, но не и елиминирани. Содата и другите газирани напитки трябва да се избягват. Нискомаслените и „добрите мазнини“, ненаситените мазнини (мононенаситени и полиненаситени), трябва да бъдат включени, тъй като са необходими за растежа и развитието на вашето дете.

Високото съдържание на мазнини и „лошите мазнини“, наситените мазнини и трансмазнините трябва да се избягват. „Лошите мазнини“ произвеждат лош холестерол и риск от сърдечни заболявания. За разлика от тях, мазнините от зехтина и маслото от гроздови семки са здравословни. Можете да замените маслото в пицата с някой от по-здравословните аналогове. Заменете белия хляб с пълнозърнест хляб. Трябва да се избягват колбаси, мазни меса за обяд, чипс, сладолед.

Въпреки че може да не е възможно внезапно да спрете избора на нездравословна храна на децата си, трябва да сте достатъчно постепенни и умни, за да измислите начини да включите здравословни навици в ежедневните му/нейните задължения.

Как да поискате помощ

Консултирайте се с учителя за помощ, тъй като децата прекарват значително време в училище и това е място, където не можете да ги наблюдавате сами. Храненето пред телевизора трябва да се избягва. Това забавя усещането за ситост и детето ви може да преяде. Поддържайте специфични графици, особено за хранене, и яжте заедно с цялото семейство. Храната трябва да се дава в малки пропорции и да се избягва яденето на едно голямо хранене (наведнъж). Можете да използвате умно малки контейнери/купи, за да придадете усещане за увеличено количество. Избягвайте да вечеряте навън ненужно.

Включете навици за упражнения в ежедневните дейности на детето си. Продължителността може да е кратка, но редовните тренировки са задължителни. Можете да регистрирате детето си в спортна институция, където едновременно да учи и поддържа тялото във форма. Извънкласната дейност трябва да е насочена към ангажиране на детето ви повече на физически фронт за загуба на излишните килограми.

Заседналият начин на живот е виновен?

Седенето пред компютъра или телевизора трябва да бъде ограничено. Като направите упражненията интересни за децата, можете да ги примамите да прекарат известно време в работа с тялото си. Включете се в дейността. Вашето дете може да е твърде уморено, за да тренира след натоварения ден в училище. Предлагането на лакомство, като излет през уикенда, може да помогне.

Освен да работите по ежедневните задължения на детето си, трябва да се приспособите и към взискателната ситуация. Ако детето ви види да гледате телевизия, то би предпочетоло да го приеме като извинение по-късно в негова полза. Използвайте времето разумно, за да извлечете максимална полза от 24-те часа. Ангажирайте ги в ежедневните си задължения като подготовка на леглото преди сън или поливане на растенията в градината. Не е нужно да подлагате детето си на натоварващи режими на упражнения или да тренирате, за да свалите всички излишни килограми наведнъж.

Вашите малки, но последователни усилия могат да помогнат на вашето дете да преодолее проблема със затлъстяването!!!

За автора: Аманда Кид е блогър, който най-много обича да пише за родителството и начина на живот. Публикациите й в блога, свързани с родителството, обикновено се заобикалят около проблеми като развитието на детето и проблеми с болки в бебето като болки в ушите, болки в стомаха и др.

В миналото технологията за хората с различни възможности се съсредоточаваше около микробусите, достъпни за инвалидни колички, и брайлови клавиатури. Тъй като мобилните технологии се разрастват, има и опциите за тези, които се нуждаят от повече помощ. Днес iPhone и други мобилни устройства могат да бъдат заредени с приложения, за да помогнат на хората с увреждания да получат достъп до услугите и технологиите, от които се нуждаят. Докато мобилността и способността за четене са все още важни за хората с увреждания, технологиите могат да помогнат на хората да станат по-независими и да взаимодействат по-лесно със света.

Улесняване на мобилните технологии

Как мобилната технология и възможностите за сензорен екран работят за някой, който има увредено зрение? До скоро не много добре. Тези хора трябваше да разчитат на брайлова азбука или други базирани на докосване клавиатури, за да имат достъп до мобилната си технология.

Медицински изследователи и технологични гурута промениха това с въвеждането на гласово задвижвани приложения, които позволяват на хората с увредено зрение да използват технология, базирана на докосване. Например програми като Slide Rule, разработени от Университета във Вашингтон, дават на потребителите с увредено зрение аудио обратна връзка, когато докоснат екрана, което им позволява самостоятелно да намират приложения и да използват мобилно устройство със сензорен екран толкова лесно, колкото и зрящ човек.

Улесняване на живота

Понякога приложенията, предназначени за хора с увреждания, предлагат начини да направят живота малко по-лесен. Например, безплатно приложение за iPhone, наречено Parking Mobility, използва GPS системата на iPhone, за да помогне на тези, които се нуждаят от места за паркиране с увреждания, да намерят такова близо до текущото си местоположение. Приложението също така ви позволява да оставяте бележки за други пътници, ако намерите място, което в момента не е в списъка. Ако стигнете до място, което е заето от някой, който не отговаря на условията да паркира там, можете да подадете сигнал за него чрез приложението.

SoundAMP Life за iPhone

iPhone предлага и SoundAMP Life. Това безплатно приложение за iTouch превръща iPhone в слушащо устройство. Използвайки слушалките на телефона, някой с увреден слух може да го настрои да усилва звуците около себе си и дискретно да продължи да слуша своя приятел или говорителя на лекция. Приложението може да бъде персонализирано, за да се коригира за различни нива на загуба на слуха.

Не всички технологични промени са приложения или софтуер. UT San Diego съобщава, че някои прости промени са направили живота много по-лесен на хората с увреждания. Например, в екипа си Google има изследовател с нарушено зрение, който е разработил инструменти за достъпност в мобилни устройства с Android, които позволяват на потребителя да се четат адреси и информация за контакт, когато работи с Google Maps.

Технологията за свободни ръце във възход

Някои хора се нуждаят от помощ, използвайки съвременните технологии, без да използват ръцете си. Те виждат перфектно, но имат ограничена подвижност и не могат да използват мишка, сензорен екран или клавиатура. Технологичният напредък също помага на тези хора. Вземете Eye-Pro GS Eyegaze, например; тази тригодишна система позволява на потребителя да мести курсора, използвайки само очите си. Мигането или гледането в иконата изпълнява същата функция като щракването с мишката.

За тези, които живеят с увреждания, технологиите улесняват живота почти всеки ден. Тъй като изследователите продължават да разработват приложения и хардуер, за да направят съвременните технологии достъпни за всички, тези, които могат да се възползват от тези предимства, ще продължат да намират нови опции за достъп до най-новите технологични пробиви, като същевременно продължат да се стремят да живеят независимо, въпреки техните увреждания.

Разпространението както на затлъстяването, така и на диабета продължава да нараства с тревожни темпове. Като се има предвид коморбидността между диабет и затлъстяване, изследователите са измислили нова комбинация от тези две думи в „диабет“.   По-конкретно, диабетът се определя като диабет, възникващ в контекста на затлъстяването. Той също така обикновено се нарича „зависим от затлъстяването“ диабет.

В последните новини нараства загрижеността по отношение на здравето и икономическото въздействие на диабета.

Reviews

0 %

User Scrore

0 ratings
Rate This

Sharing