Concluzie Colesterolul este o lipide amfipatice aparținând familiei de steroizi de lipide.

Author Avatar

admin

Joined: Apr 2022

Concluzie Colesterolul este o lipide amfipatice aparținând familiei de steroizi de lipide.

Acest lucru se datorează faptului că omega-3 ajută la dezvoltarea celulelor și menține sănătatea celulelor. De asemenea, scade colesterolul LDL și trigliceridele în corp. Drept urmare, reduce riscul de boli coronariene și lovituri de inimă.

O dietă bogată în omega-3 ajută la menținerea nivelului sănătos de colesterol și crește nivelul de colesterol HDL. Prin urmare, reduce riscul de boli cardiovasculare precum atacurile de cord. În plus, potrivit unui studiu, consumul de pește bogat în acizi grași omega-3 de două ori pe săptămână poate scădea semnificativ nivelul trigliceridelor.

În conformitate cu un alt studiu efectuat pe 4220 de adulți, o modificare a dietei prin înlocuirea 5% Caloriile din carbohidrați cu grăsimi polinesaturate au arătat rezultate excelente. Această înlocuire a caloriilor de la carbohidrați la grăsimile polinesaturate a dus la reducerea nivelului de glicemie și insulină. În cele din urmă, a redus riscul de diabet zaharat de tip 2.

pești precum tonul, somonul, macroul, heringul, crustaceii și creveții sunt surse excelente de omega-3. Drept urmare, acestea pot ajuta la reducerea riscului de boli cardiace și niveluri mai scăzute ale colesterolului.

3. Pierderea în greutate

Obezitatea poate duce la un nivel ridicat de colesterol, ceea ce duce la un risc mai mare de boli coronariene. De exemplu, câștigarea la fiecare 10 kilograme de grăsime în exces produce aproximativ 10 mg de colesterol în exces pe zi. Prin urmare, pierderea în greutate poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol. În plus, un studiu a arătat că persoanele care au pierdut 5-10% din greutatea corporală au observat o reducere considerabilă a nivelului de colesterol și a trigliceridelor.

Pierderea în greutate poate oferi un beneficiu substanțial în controlul colesterolului. De asemenea, poate ajuta la creșterea colesterolului HDL în timp ce scăderea colesterolului LDL. Reducerea aportului de calorii, consumul mai multor fibre și reducerea aportului zilnic de grăsimi saturate poate ușura pierderea în greutate, menținând în același timp nivelul de colesterol.

4. Restrângerea fumatului

Fumatul țigărilor poate duce la boli coronariene dăunătoare, deoarece perturbă manipularea colesterolului de către organism. Celulele imune ale fumătorilor nu pot returna colesterolul la ficat folosind sânge din pereții vasului. Aceste celule sunt numite celule imune disfuncționale, care duc la artere înfundate.

acroleina este un compus chimic dăunător prezent în țigări. La absorbție în fluxul sanguin prin plămâni, poate reduce transportul de colesterol HDL în organism. Acest lucru crește în cele din urmă colesterolul LDL, ceea ce duce la riscul de boli coronariene.

5. Reduceți consumul de alcool

alcoolul și colesterolul nu au nicio legătură directă între ele. Cu toate acestea, consumul în exces de alcool poate provoca daune grele la ficat și poate scădea nivelul de colesterol HDL. De asemenea, poate crește riscul de coagulare a sângelui, lovituri de inimă și insuficiență cardiacă.

Tipuri specifice de alcool au impacturi diferite asupra nivelului de colesterol. De exemplu, berea crește nivelul de colesterol LDL și trigliceride. Lichiorul precum Rum și Vodka crește, de asemenea, nivelul trigliceridelor. În plus, conținutul de calorii în exces din ele duce și la riscul de boli de inimă. Prin urmare, ar trebui să evitați consumul de alcool. Cu toate acestea, chiar dacă consumați alcool, ar trebui să vă limitați consumul, deoarece nivelul colesterolului crește odată cu consumul crescut de alcool.

6. Sterolii și stanolii vegetali

Sterolii și stanolii plantați sunt colesterol derivate din plante. Este similar cu colesterolul care este absorbit prin dietă. Sterolii și stanolii vegetali reduc riscul de boli cardiace prin scăderea colesterolului LDL în organism. Atunci când sterolii vegetali și stanolii sunt absorbiți prin dietă, inhibă absorbția colesterolului în organism.

Unele suplimente disponibile vă pot oferi steroli și stanoli vegetali. Cu toate acestea, o anumită cantitate de sterol vegetal și stanol este prezentă în uleiuri vegetale și adăugată în mai multe alte uleiuri și înlocuitori de unt.

Unele studii clinice arată că consumul de 1,5-3 grame de steroli vegetali și stanoli s-a dovedit util în reducerea concentrației de LDL cu 7,5-12%. În plus, consumul lor, împreună cu mesele dvs., pot scădea generos colesterolul.

riscuri asociate cu niveluri ridicate de colesterol

boală coronariană

Mai multe boli coronariene pot rezulta de la ridicarea ridicată Niveluri de colesterol. Nivelurile ridicate de colesterol duc la acumularea de plăci pe pereții arterelor, ceea ce duce la îngustarea ulterioară a arterelor. Provoacă dificultăți în fluxul de sânge care duce la atac de cord și lovituri.

hipertensiune arterială

Nivelurile ridicate de colesterol provoacă tensiune arterială ridicată. În plus, atunci când arterele se restrânge, fluxul de sânge al inimii către alte organe devine dificil. Drept urmare, inima încearcă să pompeze sânge cu o forță crescută, ceea ce duce la tensiunea arterială.

Boala vasculară periferică

Boala vasculară periferică este o boală a vaselor de sânge. În general, afectează vasele de sânge conectate indirect cu inima și creierul. În bolile vasculare periferice, aceste vase de sânge sunt înfundate cu placă.

insuficiență renală

În unele cazuri, insuficiența renală apare din cauza colesterolului ridicat. Nivelurile ridicate de colesterol cauzează acumularea plăcii în vasele de sânge conectate cu rinichii care scad aportul de sânge, ceea ce duce la micșorare și cicatrici.

anevrism

Un anevrism este, de asemenea, o cauză a morții subite . O forță se dezvoltă în mucoasa interioară a vaselor de sânge slăbite, ceea ce duce la izbucnirea vaselor de sânge.

accident vascular cerebral

Un accident vascular cerebral apare atunci când arterele sunt blocate și nu lasă niciun spațiu pentru sânge să treacă la creier. Fluxul de sânge restrâns către partea creierului provoacă un accident vascular cerebral.

crampe abdominale

acumularea de colesterol în ficat și splina are ca rezultat mărirea ficatului și splinei. Aceasta provoacă stres asupra cavității abdominale, ceea ce duce la dureri abdominale.

concluzie

Colesterolul este o lipide amfipatice aparținând familiei de steroizi a lipidelor. Există două tipuri de colesterol: colesterolul HDL (colesterol bun) se referă la colesterolul de înaltă densitate, iar LDL (colesterol rău) se referă la colesterolul cu densitate joasă.

Un nivel ridicat de colesterol LDL în corp provoacă un Risc sever de boli coronariene, atac de cord și accidente vasculare cerebrale. Pe de altă parte, colesterolul HDL ajută la eliminarea efectului altor colesterol dăunător din organism. Câțiva factori afectează nivelul colesterolului din organism. De exemplu, factori precum vârsta, dieta, genetica, medicamentele, stilul de viață și bolile afectează nivelul colesterolului.

Riscurile specifice asociate cu nivelurile ridicate de colesterol duc în cele din urmă la moarte subită. În plus, boli precum bolile coronariene, bolile vasculare periferice și anevrismul apar la persoanele cu un nivel ridicat de colesterol.

Prin urmare, ar trebui să urmați o dietă monoinsaturată și bogată în grăsimi polinesaturate. În plus, ar trebui să eliminați fumatul și consumul de alcool. Acest lucru vă poate ajuta în mod excepțional să gestionați nivelul colesterolului din corp. De asemenea, ar trebui să urmați un stil de viață activ.

Întrebări frecvente (întrebări frecvente)

q. Ce reduce rapid colesterolul?

a. Adaptarea la schimbări specifice ale stilului de viață, cum ar fi consumul de grăsimi monoinsaturate și dietele bogate în omega3, pierderea excesului de greutate și exercitarea regulată ajută la reducerea rapidă a colesterolului. O dietă bogată în grăsimi monoinsaturată poate scădea chiar și nivelul de colesterol rău cu 6%-10%. Dacă sunteți fumător cu colesterol ridicat, ar trebui să renunțați la fumat pentru a vedea schimbări mai rapide ale nivelului de colesterol. Mai mult, limitarea consumului de alcool este de asemenea utilă pentru reducerea nivelului de colesterol în organism.

q. Care sunt cele mai proaste alimente pentru colesterolul ridicat?

a. Dacă aveți colesterol ridicat, ar trebui să restricționați foarte mult consumul de alimente bogate în grăsimi saturate, grăsimi și grăsimi hidrogenate. Unele opțiuni alimentare nesănătoase pentru colesterol sunt gustări prăjite, unt, brânză, chipsuri, gogoși, biscuiti și margarină. În general, alimentele bogate în zahăr, sare și grăsimi nesănătoase sunt cele mai proaste alimente pentru colesterol.

q. Apa potabilă poate reduce colesterolul?

a. Apa potabilă nu are impact direct sau nu reduce nivelul de colesterol. Cu toate acestea, consumul de apă multă apă împreună cu exerciții obișnuite îți stimulează metabolismul. Un metabolism sănătos îți sprijină corpul pentru a lupta împotriva colesterolului suplimentar. În plus, va trebui, de asemenea, să faceți modificări dietetice specifice pentru a vedea rezultate semnificative. Apa potabilă singură nu va reduce colesterolul.

q. Cum îmi pot scădea colesterolul în 7 zile?

a. Schimbările dietetice și de stil de viață au o importanță primordială în reducerea colesterolului. Cu toate acestea, acestea nu dau rezultate peste noapte. Pentru a vedea o reducere rapidă a nivelului de colesterol, ar trebui să începeți prin a mânca corect. De exemplu, ar trebui să reduceți grăsimea saturată în dieta dvs. și să eliminați https://harmoniqhealth.com/ro/ grăsimile trans, să adăugați mai mulți acizi grași omega3, fructe, cereale integrale și legume cu frunze verzi în dieta dvs. Aceste modificări dietetice vă vor ajuta să experimentați o îmbunătățire semnificativă a nivelului de colesterol.

q. Este cafeaua proastă pentru colesterol?

a. Deși cafeaua nu conține colesterol, consumul prea mult ar putea provoca o creștere a nivelului de colesterol din sânge. Acest lucru se datorează faptului că, diterpene, un tip de compus chimic în cafea, suprimă descompunerea colesterolului. Drept urmare, crește nivelul total de colesterol și LDL (colesterol rău). Cu toate acestea, consumul moderat de cafea nu afectează negativ nivelul colesterolului.

q. Care sunt semnele de avertizare ale colesterolului ridicat?

a. Semnele de avertizare ale colesterolului ridicat diferă de la persoană la persoană. Nu toată lumea experimentează aceleași simptome. Semnele de avertizare comune includ hipertensiune arterială prelungită, obezitate, dureri toracice sau angină, greață, oboseală extremă și lipsa respirației. În cazuri severe, colesterolul ridicat stimulează semnele unui accident vascular cerebral sau a unui atac de cord.

q. Bananele inferioare colesterolul?

a. Bananele au zero colesterol. Conținutul de fibre și potasiu din banane ajută la reducerea nivelului de colesterol și tensiune arterială. Cu toate acestea, consumul de banane singure nu vă poate scădea nivelul de colesterol. Trebuie să treceți la o dietă sănătoasă și la un exercițiu regulat pentru a scădea eficient nivelul de colesterol.

q. Ouăle sunt bune pentru colesterol?

a. Gălbenușurile de ou conțin în mod natural colesterol, dar are un efect neglijabil asupra colesterolului din sânge. În comparație cu alimentele bogate în grații saturate și trans, consumul de ouă nu este deosebit de dăunător, deoarece nu îți cresc colesterolul. Cu toate acestea, ar trebui să le consumați cu moderație.

q. Quaker Oatmeal este bun pentru colesterolul ridicat?

a. Da, ovăz Quaker este bun pentru colesterol. Ovăzul conține beta-glucan, un tip de fibre solubile care ajută la reducerea nivelului de colesterol rău din sânge. Mai mult, fibra solubilă din Quaker Oats scade absorbția colesterolului în fluxul sanguin. Mâncarea doar o ceașcă de fulgi de ovăz Quaker gătit pe zi poate reduce nivelul colesterolului cu 5 până la 8%.

Vă rugăm să lăsați acest câmp gol

Abonați -vă la newsletter -ul nostru

Nu ratați aceste sfaturi!

Nu spam! Citiți Politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Felicitări! Te -ai abonat cu succes!

Etichete: Cauze ale nivelurilor anormale ale colesterolului Subestimat de colesterol de colesterol cu ​​niveluri de colesterol cu ​​niveluri ridicate de colesterol ale colesterolilor pentru a scădea nivelul de colesterol

Rice este un element dietetic pe tot globul. Orezul vine într -o multitudine de soiuri, care pot crea o grămadă de bucătării delectabile. Unul dintre cele mai populare tipuri de orez aromate este orezul de iasomie.

Orezul de iasomie este unul dintre cele mai populare soiuri aromatice de orez. După cum ați ghicit, numele Jasmine Rice se inspiră din floarea de iasomie parfumată. Acest orez este cunoscut pentru aroma și textura distinctă.

Orezul de iasomie este orez lung, aromatic și deține un loc special ca ingredient stele în bucătării din Asia de Sud -Est. Are diverse utilizări în rețete care se întind de la prăjituri, curry până la cartofi prăjiți.

Vă rugăm să lăsați acest câmp gol

oh hi acolo 👋 Este plăcut să vă cunosc.

Înscrieți -vă pentru a primi conținut minunat în căsuța de e -mail, în fiecare lună. Nu -i spam! Citiți Politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Felicitări! Te -ai abonat cu succes!

Dulceața și aroma delicată a orezului de iasomie au făcut -o un alimente clasice la nivel mondial. Este mai scurt și mai larg decât alte soiuri de orez, cum ar fi Basmati. Orez de iasomie are o consistență ușor lipicioasă, care se pretează frumos mâncării cu betisoare.

Ce este orezul de iasomie?

orez de iasomie, adesea cunoscut sub numele de orez parfumat, este un orez aromatic „cu cereale lungi” cu cereale de aproape patru ori mai mult decât sunt largi. Este disponibil într -o multitudine de nuanțe. Orezul de iasomie alb, în ​​special, este puternic procesat/rafinat.

Drept urmare, împărtășește caracteristici nutriționale similare cu orez alb. În plus, există culturi de orez negru, violet și roșu. Fiecare dintre acestea oferă profiluri nutritive oarecum distincte.

Orezul de iasomie are o calitate culinară remarcabilă datorită pufosității sale și texturii oarecum lipicioase atunci când este gătit. În plus, are o aromă distinctă și o aromă atribuită unei gene aromatice amino-allehidei.

Majoritatea rețetelor folosesc de obicei orez de iasomie alb. Dar variantele maro sunt, de asemenea, disponibile și sunt utilizate ca o alternativă mai sănătoasă. Cerealele albe necoapte de orez de iasomie sunt lustruite, clare și strălucitoare.

pe lângă aroma sa delicată, inclusiv orezul de iasomie în dieta dvs. vă poate oferi o serie de beneficii pentru sănătate.

Valoare nutrițională orez de iasomie

Valorile nutritive pentru o cupă (100gm) de orez de iasomie sunt următoarele:

  • Calorii: 342
  • Proteină: 5,2 grame
  • Fat: 0,8 gram
  • Carbohidrat: 80,7 grame
  • Fibră: 1,7 grame
  • calciu: 2% din DV
  • fier: 2% din DV

Orez de iasomie indian

în ceea ce privește calitățile fizice și parfumate, orez de iasomie este asemănător cu Basmati. Orezul basmati este adesea identificat greșit ca orez de iasomie.

Ambele sunt soiuri aromatice de orez. Mai mult, deoarece ambele sunt tipuri de orez cu cereale lungi, sunt frecvent confuze. Cu toate acestea, puteți spune diferența comparând dimensiunea bobului înainte și după gătit.

Cum să observați orezul de iasomie din orez basmati?

Este dificil să le spui în timp ce sunt necoapte. Cu toate acestea, atunci când este gătit, diferența dintre iasomie și orez basmati devine mai evidentă, ceea ce face mai simplu să se distingă între ele.

cerealele de orez de iasomie sunt mai scurte, mai lipicioase și au un vârf mai ondulat la ambele capete. De asemenea, sunt ceva mai transparente decât orezul Basmati. Pe de altă parte, Basmati Rice este un cereale zvelt, cu vârfuri fine la ambele capete. După gătit, boabele de basmati se prelungesc pentru a -și dubla dimensiunea inițială. De asemenea, se înmoaie și se pufnesc.

Basmati și orez de iasomie alb au ambele valori nutritive similare. Cu toate acestea, orezul Basmati are un indice glicemic ușor mai mic. Orezul basmati este, de asemenea, mai mic în arsenic, un metal găsit în majoritatea soiurilor de orez.

Deoarece atât iasomia cât și orezul basmati sunt destul de identice, le puteți folosi în mod interschimbabil în orice bucătărie.

5 Beneficiile potențiale pentru sănătate ale orezului de iasomie

orezul de iasomie este relativ bogat în calorii. Deci, ar trebui să -l aveți cu moderație. Cu toate acestea, acest orez oferă mai multe beneficii pentru sănătate care ar putea face să fie demn de inclus în planul dvs. de dietă.

1. Încurajează o sarcină sănătoasă

acidul folic este abundent în orezul de iasomie. Folatul, numit și vitamina B9, este deosebit de vital în timpul sarcinii, deoarece este esențial pentru creșterea și dezvoltarea fetală.

Acidul folic duce la sarcini sănătoase. Cu toate acestea, trebuie consumat înainte de sarcină și pe tot parcursul primului trimestru.

Reviews

0 %

User Scrore

0 ratings
Rate This

Sharing